Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η επίμαχη τροπολογία για το ποδόσφαιρο αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής εντός των επόμενων ημερών.

Κανονικά προχωράει η αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μάλιστα την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση της επιτροπής για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ όπως ενημέρωσε το υφυπουργείο αθλητισμού τροπολογία για την αναδιάρθρωση εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί η νέα επαγγελματική κατηγορία, η Super League 2, η οποία θα είναι η κατηγορία που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά την Football League, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναδιάρθρωση προβλέπει τη δημιουργία της «Super League 1» και της «Super League 2», με 14 και 12 ομάδες αντίστοιχα. Στη Football League, παράλληλα, οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι 14.

Και οι τρεις κατηγορίες θα είναι επαγγελματικές, με τις ΠΑΕ να διαθέτουν μόνο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενημέρωσε το υφυπουργείο πως η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου:
«Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχει εισαχθεί για συζήτηση στις Επιτροπές στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ