Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΠΟΜΠΕΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ

Στη συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ και της Γερμανίδας καγκελαρίου θα τεθούν επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις και η διεθνής κατάσταση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα βρίσκεται στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα, για συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, έξι μήνες αφού ακυρώθηκε αιφνιδίως η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Βερολίνο, με φόντο τις ψυχρές σχέσεις των δύο συμμάχων.

Ο Πομπέο θα συναντηθεί με την Μέρκελ στις 8 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Μαρτίνα Φιτς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η διεθνής κατάσταση.

«Η σχέση με τις ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός πυλώνας για τη γερμανική εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας και αυτό σκιαγραφεί ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που θα ανακύψουν», πρόσθεσε.

Εκτός από τη Μέρκελ, αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Πομπέο θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του, τον Χάικο Μάας, την υπουργό Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρανμπάουερ και τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει τη Γερμανία, καθώς και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, επειδή οι αμυντικές δαπάνες τους δεν φτάνουν στο στόχο του 2% του ΑΕΠ τους, που έχει θέσει η Συμμαχία. Η αμερικανική κυβέρνηση αντιτίθεται επίσης με την κατασκευή του δεύτερου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει απευθείας τη Γερμανία με τη Ρωσία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ