Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΟΚΑΐΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Το δρόμο της φυλακής πήραν τρεις από τους κατηγορούμενος που φέρονται να σχετίζονται με τη διακίνηση ενός τόνου και 181 κιλών κοκαΐνης

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές μετά από πολύμηνη παρακολούθηση που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των κατηγορουμένων μετά τις απολογίες τους στις οποίες, όπως αναφέρει το news.gr, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το ρόλο τους στο κύκλωμα που εισήγαγε στη χώρα μας ποσότητα «μαμούθ» κοκαΐνης, βάρους ενός τόνου και 181 κιλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση ισχυριζόμενοι ότι εκτελούσαν εντολές τρίτου προσώπου για συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα, ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και πρώην σκληρός ποινικός εμφανίζεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή ότι υποχρεώθηκε να μπει στο κύκλωμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν τη σύλληψή του, καθώς τον εκβίαζαν μέλη του καρτέλ ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη έρευνα, με τη συνεργασία της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Την ίδια ώρα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της η νεαρή Μολδαβή, σύντροφος του φερόμενου ως υπαρχηγού.

Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρας και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση θα περάσουν και πάλι αύριο το κατώφλι του ανακριτή καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ