Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΣΤΗ HOLIDAY WORLD ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σε γεύμα που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. εκτός έκθεσης έγιναν οι πρώτες επαφές με τουριστικούς πράκτορες που εδρεύουν στην Τσεχία.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday World στην Πράγα της Τσεχίας, συμμετείχε, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου, και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με stand, όπου είχε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, τον οποίο εκπροσώπησε η Ντάνια Λυρτζή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οικονομικού και Εμπορικού Ακόλουθου της Ελλάδας στην Τσεχία, Παύλου Ολζιέρσκυ και της Διευθύντριας της Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. για την Τσεχία (με έδρα την Πολωνία) Νικολέτας Νικολοπούλου:

- το βιοτικό επίπεδο των Τσέχων ανεβαίνει συνεχώς
- υπάρχει 2% ανεργία, δηλαδή 200.000 άνεργοι, ενώ παράδοξο είναι ότι υπάρχουν 400.000 ακάλυπτες θέσεις εργασίας
- το 5% σχεδόν του πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 400.000 Τσέχοι επισκέπτονται την Ελλάδα
- η Ελλάδα είναι πρώτος προορισμός σε αεροπορικές αφίξεις για τους Τσέχους τουρίστες, ενώ ο οδικός τουρισμός κινείται κυρίως στο εσωτερικό της χώρας και προς την Κροατία
- όσοι Τσέχοι διαθέτουν υψηλό budget προτιμούν μακρινούς προορισμούς εκτός Ευρώπης, ενώ η πλειοψηφία αναζητά οικογενειακούς προορισμούς σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, κάμπινγκ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε γεύμα που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. εκτός έκθεσης έγιναν οι πρώτες επαφές με τουριστικούς πράκτορες που εδρεύουν στην Τσεχία (TUI Τσεχίας, THOMAS COOK Τσεχίας,  κ.ά.). Στην έκθεση είναι σχεδόν μηδενική η συμμετοχή ΤΟς, οι οποίοι προτιμούν να χρησιμοποιήσουν το budget τους για διαφήμιση με άλλους τρόπους όπως workshops κ.ά.

Απευθείας πτήσεις Πράγα – Θεσσαλονίκη – Πράγα πραγματοποιούνται μόνο την καλοκαιρινή σεζόν με πτήσεις charter της αεροπορικής εταιρείας Smart Wings με έδρα την Πράγα, η οποία κρατάει και το μονοπώλιο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η αγορά της Τσεχίας ανεβαίνει και χρειάζεται μια εκ νέου προσέγγιση.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συμφωνηθεί με τον Ε.Ο.Τ. η διοργάνωση ενός fam trip με τουριστικούς πράκτορες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Κεντρική Μακεδονία με τη συμμετοχή της Χαλκιδικής και στη συνέχεια μια σειρά στοχευμένων δράσεων, που θα εδραιώσουν μια σταθερή άνοδο εισερχόμενου τουρισμού από την Τσεχία στην περιοχή μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ