Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΚΙΩΝΗΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Ο δικηγόρος του ακτιβιστή ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία διαμόρφωσης της επιστολής που θα αποσταλεί στις Κυπριακές Αρχές.

Επιστολή με όλες τις καταγγελίες που έχει λάβει αναφορικά με κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο φέρεται να δρα σε Ελλάδα και Κύπρο ετοιμάζεται να αποστείλει στις Κυπριακές Αρχές ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης.

Ο δικηγόρος του, Γιώργος Ζήσης, μιλώντας στην kathimerini.gr, ανέφερε πως ο εντολέας του έχει λάβει πολλές καταγγελίες, στις οποίες γίνεται λόγος για οργανωμένο κύκλωμα το οποίο φέρεται να εντοπίζει κοπέλες και να τις εκμεταλλεύεται. Μάλιστα στις εν λόγω καταγγελίες γίνεται λόγος και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ φέρονται να εμπλέκονται άτομα υπεράνω υποψίας.

«Ακόμα βρισκόμαστε στη διαδικασία διαμόρφωσης της επιστολής που θα αποσταλεί στις Αρχές. Το υλικό είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται χρόνο. Επικοινωνήσαμε με την Κύπρο και ενημερώσαμε σχετικά» σημείωσε ο κ. Ζήσης.

Παράλληλα ο δικηγόρος ανέφερε πως ο εντολέας του εξακολουθεί να δέχεται πλήθος απειλών για τη ζωή του. Άγνωστοι μέσω των social media, τού στέλνουν μηνύματα στα οποία του λένε πως θα τον «τσιμεντώσουν», θα τον «θάψουν», θα «έχει την τύχη του Ζακ» και άλλα παρόμοια.

Έκκληση στις κοπέλες να μιλήσουν

«Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μία πολύ δύσκολη διαδικασία καθώς, εκτός από τις καταγγελίες, αυτό που είναι σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η προστασία του εντολέα μου. Παράλληλα πρέπει και τα θύματα να πειστούν και να καταθέσουν αυτά που έχουν ζήσει. Όπως είναι λογικό, οι κοπέλες φοβούνται ότι αν προβούν σε επίσημη καταγγελία θα κινδυνέψουν. Πάντως ο Ηλίας κάνει έκκληση σε όλες τις κοπέλες που έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο ή έχουν πέσει θύματα παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών να επικοινωνήσουν μαζί του ώστε να συνδράμει στην διαλεύκανση των υποθέσεων πάντα με σεβασμό στο απόρρητο των προσωπικών τους δεδομένων όπως το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα» εξήγησε ο κ. Ζήσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ