Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
x

ΣΤΕ: ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκήσει οι Μουφτήδες κατά της παύσης από τα καθήκοντά τους.

Τις αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκήσει οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής κατά των αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με τις οποίες διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής τους σχέσης ως Μουφτήδων απέρριψε σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι Μουφτήδες είχαν προσφύγει κατά των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες το περασμένο καλοκαίρι παύτηκαν από τα καθήκοντά τους, λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους ηλικίας τους.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού  Δικαστηρίου (2100/2019 και 2101/2019) απέρριψε ομόφωνα ως αβάσιμες τις αιτήσεις ακυρώσεως κρίνοντας ότι οι διατάξεις του νόμου 4559/2018 περί της αυτοδίκαιης εξόδου από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους αποτελούν αντικειμενική   ρύθμιση που αφορά τους Μουφτήδες και Τοποτηρητές Μουφτήδες. Όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας το όριο εξόδου από την υπηρεσία που τίθεται «εντάσσεται στο γενικό καθεστώς αποχωρήσεως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση ορισμένου ορίου ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών και αντιστοιχεί, άλλωστε, προς το κατ’ άρθρο 88 παράγραφος 5 του Συντάγματος όριο ηλικίας υπηρεσίας των δικαστικών λειτουργών και δη των ανωτάτων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ