Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

«Επιδίδεστε διαρκώς σε κυνήγι μαγισσών. Η οικονομία δεν είχε εισέλθει σε ύφεση πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

«Το μόνο που δεν μας είπατε κύριε Τσίπρα είναι το "με ένα νόμο και ένα άρθρο"», σχολίασε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιδίδεστε διαρκώς σε κυνήγι μαγισσών. Η οικονομία δεν είχε εισέλθει σε ύφεση πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Πριν από κάποιους μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα περάσει την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη. Σήμερα, άλλαξαν αυτές οι προβλέψεις και για την Ελλάδα προβλέπεται ηπιότερη ύφεση, ενώ για την Ευρώπη βαθύτερη» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του, ο κ. Σταϊκούρας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλειδη Τσακαλώτο, λέγοντας: «Η πρόταση δυσπιστίας που έχετε καταθέσει δεν έχει αναφορά σε πρώτη κατοικία και πλειστηριασμούς. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Εσείς κ. Τσίπρα κι εσείς κ. Τσακαλώτο νομοθετήσατε για πρώτη φορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Εσείς καταργήσατε οριζόντια το 2019 την προστασία της πρώτης κατοικίας. Είπε ο κ. Τσιπρας ότι εμείς λέμε την καραμέλα ότι κατήργησε την πρώτη κατοικία. Καταθέτω τις 25 ομιλίες των βουλευτών των υπολοίπων κομμάτων που λένε ακριβώς το ίδιο πράγματα, ότι εσείς καταργήσατε την πρώτη κατοικία».

Ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων διερωτήθηκε, για ποιο λόγο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, ενώ δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. «Ας δούμε τι έγινε την Πέμπτη στη Βουλή. Είμαι 13 χρόνια στη Βουλή. Κατατέθηκαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από τα αλλά κόμματα, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας. Δεν ζήτησε δε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Δεν κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επι της αρχής».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σταικούρας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την σιγή που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσους μήνες, όταν και γινόταν επεξεργασία του νομοσχεδίου, ενώ παρότρυνε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ένα λεξικό, αφού δεν στέκει - όπως είπε - το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει το νομοσχέδιο «στα μουλωχτά».
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

«Κύριε Τσίπρα το πεδίο της οικονομίας δεν το έχετε. Αλλά δε διαχρονικά τα assets σας αποδείχτηκαν liabilities. Εσείς φέρετε ένα αχρείαστο μνημόνιο. Επιβάλλατε νέους φόρους, μειώσατε το αφορολόγητο, συνθλίψατε τη μεσαία τάξη. Κοιταχτείτε καλύτερα στον καθρέφτη και εκεί θα βρείτε αυτόν που ψάχνετε. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή κατηγορήσατε υποδόρια εμένα και την κυβέρνηση, ότι προσπαθήσαμε να περάσουμε το νομοσχέδιο στα μουλωχτά. Επί 8 μήνες επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο, έγιναν σχόλια από φορείς και ενδιαφερόμενους αλλά από εσάς σιγή. Ελήφθησαν υπόψη τα σχόλια θεσμικών φορέων και θεσμών. Και αυτό το λέτε στα μουλωχτά;» είπε ο κ. Σταϊκούρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ