Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΕΜΣ: ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

«Η κίνηση αυτή, που αποτελούσε διακηρυγμένο στόχο του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Οικονομικών», επισήμανε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να άρουν την υποχρέωση αποπληρωμής τους, εγκρίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος των δανείων της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (δείτε εδώ).

«Η κίνηση αυτή, που αποτελούσε διακηρυγμένο στόχο του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα και την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ για την αίσια έκβαση του αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας.

«Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας, διασφαλίζονται άμεσα κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο, βελτιώνονται οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και αναμένονται έμμεσες θετικές επιδράσεις ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών.

Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να εργάζεται, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, για την επιστροφή της οικονομίας της χώρας, βήμα-βήμα, στην πλήρη κανονικότητα», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ