Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ο υπ. Οικονομικών σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δικαστικές αποφάσεις.

H κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και θα προχωρήσει στην υλοποίησή τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Πρόσθεσε επίσης πως θα μελετηθεί η απόφαση, προκειμένου το υπουργείο Εργασίας να ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών για το ύψος του δημοσιονομικού κόστους.

«Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και, όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», δήλωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει φέτος η οποιαδήποτε αύξηση φόρου, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία «έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση, αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή» υποστήριξε.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ, έκανε λόγο για μειώσεις υποχρεώσεων των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, διευκρινίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής χρήσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο υπουργός απέκλεισε επί του παρόντος σενάριο για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας (που εκπνέει σήμερα) για την υποβολή αιτήσεων στον β' κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Είπε ότι περίπου 20.000 επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις δηλώσεις τους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια παράταση των προσωρινών μέτρων μείωσης του ΦΠΑ στα καφέ και τις μεταφορές, η οποία λήγει το φθινόπωρο.

Τέλος, ανέφερε πως δεν έχουν μεταβληθεί οι εκτιμήσεις του υπουργείου για ύφεση 5%- 8% εφέτος και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες προβλέψεις θα επικαιροποιηθούν τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ