Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΥΦΕΣΗ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Ο ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το α' τρίμηνο του έτους είναι σημαντικά μικρότερη από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.

Το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η εφαρμογή του, είναι προς την ορθή κατεύθυνση, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα προσωρινά στοιχεία των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ύφεση 1,6% της ελληνικής οικονομίας στο α' τρίμηνο λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ελληνική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ύφεσης, σε ετήσια βάση, -0,9%, και όπως επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ, «η ύφεση είναι σημαντικά μικρότερη από τον μέσο όρο αυτής των χωρών της Ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο -3,2%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Η συντεταγμένη πορεία της Κυβέρνησης, του κράτους, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών φέρνει καλά αποτελέσματα, και μέσα στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση» προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας και καταλήγει:

«Πιστεύω ότι με πίστη στις δυνάμεις μας, αλληλεγγύη και συνοχή θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που ενέσκηψε από την πανδημία, με το ελάχιστο κοινωνικό και οικονομικό κόστος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ