Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ 10ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ: ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τη σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου.

«Οι αγορές αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του συνεκτικού σχεδίου της Κυβέρνησης, καθώς και την αξιοπιστία της, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών συνεπειών της» επισημαίνει σε δήλωσή του για τη σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σήμερα η Ελλάδα έλαβε ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η χώρα βγήκε στις αγορές, με επιτυχία» σημειώνει και προσθέτει:

«Άντλησε, με έκδοση δεκαετούς ομολόγου, 3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,57%.

Επιτόκιο ίσο περίπου αυτού της αντίστοιχης τελευταίας έκδοσης, τον Οκτώβριο του 2019.

Και φυσικά, επιτόκιο πολύ χαμηλότερο της αμέσως προηγούμενης έκδοσης, τον Μάρτιο του 2019, που είχε διαμορφωθεί στο 3,9%.

Επιπρόσθετο θετικό στοιχείο, αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του ΟΔΔΗΧ, αποτελεί η καλή ποιότητα της σημερινής έκδοσης, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές.

Τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι οι αγορές αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του συνεκτικού σχεδίου της Κυβέρνησης, καθώς και την αξιοπιστία της, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών συνεπειών της».

«Πάνω σε αυτή τη βάση, με πίστη στις δυνάμεις μας, αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Ώστε να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες» συμπληρώνει ο ΥΠΟΙΚ και καταλήγει: «Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ