Πέμπτη 2 Απριλίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2020

Νέα μέτρα από βδομάδα - Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί

Από την επόμενη εβδομάδα διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παραδεχόμενος ότι η κατάσταση στην οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν ληφθεί έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει και άλλο.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και το 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες.

Μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. «Εχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος», είπε και τόνισε ότι απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. «Η κρίση ειναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί», ανέφερε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ