Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΜΕ ΑΠΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Στον προκάτοχό του απαντά ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως τα σχόλιά του για τη θέση της κυβέρνησης «δεν προσθέτουν τίποτα επί της ουσίας».

«Η θέση μας για την επικαιροποιημένη – σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα – οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί. Τα σχόλια του κ. Τσακαλώτου επί της θέσης μας, και μάλιστα με το γνωστό οξφορδιανό και ασύμβατο με εμάς ύφος του, δεν προσθέτουν τίποτα επί της ουσίας», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο περί παραδοχής της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφαρμόσιμο.

Ο υπουργός αναφέρει πως «τα μόνα που καταφέρνει να αποδείξει είναι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση:

Αγνοεί τις τεκμηριωμένες κυβερνητικές απαντήσεις που έχουν δοθεί στη Βουλή για πλήθος οικονομικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα η διαχρονική εξέλιξη και η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.
Αποφεύγει, μέχρι και σήμερα, να κάνει δημόσια εκτίμηση της ύφεσης, με συνέπεια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αίολες.
Προσθέτει, ανά μήνα με τις προτάσεις της, δισεκατομμύρια με περίσσια ανευθυνότητα.
Αλλάζει τους υπολογισμούς, για να καταλήξει στα αποτελέσματα που τη βολεύουν.
Λησμονεί τις υπογραφές που έβαλε κατά το παρελθόν, δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια.
Αγνοεί εσκεμμένα και συστηματικά, τα θετικά σχόλια των εταίρων για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, από τον Ιούλιο του 2019».

«Τις συνεχιζόμενες προσβλητικές του εκφράσεις τις αντιμετωπίζω με απαρέσκεια. Εμείς, για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε με ευθύνη και μετριοπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων. Οι πολίτες αξιολογούν και αποφασίζουν», καταλήγει ο υπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ