Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΚΟΚΑΐΝΗΣ

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Άρτας, συνελήφθη ο 25χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, καθώς και άλλα έξι μέλη.

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως χασίς και κοκαΐνη, σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το οργανωμένο αυτό κύκλωμα αποτελούνταν από οκτώ άτομα. Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Άρτας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 25χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, καθώς και άλλα έξι μέλη της (ηλικίας 57, 26, 29, 19, 26 και 24 ετών), ενώ αναζητείται για να συλληφθεί κι ένας αλλοδαπός.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, 25χρονος και 21χρονος, οποίοι, χωρίς να αποτελούν μέλη του κυκλώματος, εξακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες-αγοραστές.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δρούσε κατά το τελευταίο επτάμηνο, με διακριτούς ρόλους στη διακίνηση των ναρκωτικών. Οι χώροι που χρησιμοποιούσε ως ορμητήρια, καθώς και για την αποθήκευση κι απόκρυψη (καβάτζες) των ναρκωτικών εντοπίστηκαν.

Διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος αρχηγός της οργάνωσης είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση των ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την προμήθεια-πώληση των ναρκωτικών κατά περίπτωση ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Εκτιμάται ότι οι δράστες εμπλέκονται σε περισσότερες από 1.500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, με συνολικό παράνομο κέρδος που ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Σε παράλληλες, αιφνιδιαστικές έρευνες σε σπίτια, επαγγελματικούς και υπαίθριους χώρους, καθώς και σε σκάφος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρία κιλά και 210,11 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, κοκαΐνη βάρους 30,88 γραμμαρίων, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας χασίς, 4.705 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγό, μοτοσικλέτα και σκάφος, φορητός πομποδέκτης, διάφορα αντικείμενα για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών, αντικείμενα με υπολείμματα χασίς και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ραδιοπομπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η αστυνομία διερευνά όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης και ενδεχόμενη διασύνδεσή της με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ