Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΤΑ 1.784 ΤΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συνεχίστηκαν και σήμερα, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών στους δήμους Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας και Χερσονήσου.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια (κατοικίες, δημόσια κτήρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, έως τώρα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.172 κτήρια, εκ των οποίων 2.613 αφορούν σε κατοικίες. Από αυτές οι 1.784 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 161 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 106. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 104 από τις 190 αυτοψίες, ενώ σε 208 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 184 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ