Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
x

ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΤΑ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου» θα αποκτήσει το 2022 ένα νέο σπίτι, στην περιοχή του Νέου Ρυσίου της Θεσσαλονίκης

Ο μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου», που φιλοξενεί απροστάτευτα παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, θα αποκτήσει το 2022 ένα νέο σπίτι, στην περιοχή του Νέου Ρυσίου της Θεσσαλονίκης.

Την είδηση ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» της TV100. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ύστερα μια δωρεά επιφανούς πολίτη της Θεσσαλονίκης, η Κιβωτός απέκτησε στέγη και οσονούπω, με τη νέα χρονιά, θα ανοίξει τη δομή της στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι άλλη μια Κιβωτός φιλοξενίας παιδιών από την περιοχή- όπου ήδη είχαμε αρκετά παιδια- τα οποία πήγαιναν στις δομές της Ηπείρου. Θα υπάρχει και συμβουλευτικός σταθμός, θα μπορεί να περέχει στήριξη και με Κέντρο Ημέρας, μέσω του οποίου θα στηρίζουμε και μονογονεϊκές οικογένειες», τόνισε ο πατέρας Αντώνιος.

Αναφερόμενος στην περίοδο της πανδημίας, ο πατέρας Αντώνιος σημείωσε ότι παρά τις αντιξοότητες, οι υποστηρικτές της Κιβωτού παραμένουν παρόντες για να στηρίξουν τη μεγάλη οικογένεια. «Αυτό που βιώνουμε είναι μια άλλη Ελλάδα του εθελοντισμού, της αυτοθυσίας, της καλοσύνης. Οι εκατοντάδες των εθελοντών που μπαινοβγαίνουν στον χώρο μας για να μας στηρίξουν, είναι κάτι σπουδαίο. Αυτό που ζούμε είναι ότι η αγάπη εφευρίσκει τρόπους για να εκφράζεται ακόμη και μέσα από δυσκολίες. Λόγω της πανδημίας επλήγη κατά κάποιο τρόπο το έργο μας, υπό την έννοια ότι οι εθελοντές, οι εκδηλώσεις, όλα αυτά πήγαν πίσω. Από την άλλη, βρέθηκαν άλλοι τρόποι, έστω κι εκ του μακρόθεν, να μπορούμε να στηρίζουμε και να εκφράζουμε την αγάπη μας» πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ