Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΠΥΡΑΚΗ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως τα προϊόντα της Μακεδονίας χρειάζονται προστασία και όχι δημόσιες σχέσεις.

«Κάθε μέρα οι επιχειρήσεις της Μακεδονίας, οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις της Κοζάνης, της Νάουσας, της Βέροιας, της Έδεσσας υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό. Τα προϊόντα της Μακεδονίας χρειάζονται προστασία. Όχι δημόσιες σχέσεις.» τόνισε η Μαρία Σπυράκη σε debate με τον Δημήτρη Παπαδημούλη στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που χρειάζεται είναι να βελτιώσουμε και να αμβλύνουμε οτιδήποτε υπάρχει σε σχέση με τα προϊόντα ως επίπτωση της συμφωνίας. Αυτό δεν γίνεται με δημόσιες σχέσεις, δεν γίνεται με ένα πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο οποίο μπαίνουν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών που έτσι κι αλλιώς δραστηριοποιούνταν στη γείτονα χώρα και πριν τη συμφωνία. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. Μόνο δημόσιες σχέσεις είναι όλο αυτό το ταξίδι. Το βασικό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τα προϊόντα της Μακεδονίας παραμένουν απροστάτευτα, σε μία γκρίζα ζώνη μιας επιτροπής που σύμφωνα με την Συμφωνία έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις εργασίες της. Δεν τις έχει ξεκινήσει ακόμα και θα διαρκέσει 3 χρόνια αυτή η συζήτηση. Μέσα σε 3 χρόνια θα δημιουργηθούν de facto καταστάσεις θα έχουμε de facto αποτελέσματα και αυτά δεν τα λύνει καμία μεγάλη κουβέντα, αυτά δεν τα λύνει καμία επιχείρηση δημοσίων σχέσεων.»

Αναφέρθηκε και στα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με τον Μανώλη Πετσίτη υπογραμμίζοντας: «Είναι απαραίτητο να απαντήσει ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου γιατί ο κ. Μανώλης Πετσίτης εμφανιζόταν στη ΔΕΠΑ και επισκεπτόταν τον κ. Κιτσάκο εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι ο κ. Πετσίτης το ίδιο πρόσωπο, στου οποίου τους λογαριασμούς βρέθηκαν άδηλα χρήματα, δεν ξέρουμε ποια προέλευση έχουν .Είναι το ίδιο πρόσωπο  που φαίνεται πως είχε οικονομικές συναλλαγές με offshore. Απαραίτητο να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση» .

Η κ.Σπυράκη σχολιάζοντας ακραίες συμπεριφορές από ακροδεξιά στοιχεία απάντησε τονίζοντας: «Όταν ξεκίνησαν οι ακραίες συμπεριφορές, όταν ξεκίνησαν οι πλατείες που με τόση αγάπη αγκάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξεκίνησε η κυβερνητική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ χέρι - χέρι με την ακροδεξιά και τον κ. Καμμένο, ο οποίος χρησιμοποιούσε τις ακραίες εκφράσεις, που ανέβαζε γραβάτες και τις κατέβαζε στο όνομα του παιδιού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έβριζε σκαιότατα όλο τον κόσμο τότε η κυβέρνηση δεν είχε να πει κουβέντα. Η κυβέρνηση δεν έχει κουβέντα ούτε για τον κ. Πολάκη, που έχει υιοθετήσει ότι πιο ακραίο υπάρχει σε προσωπική και πολιτική συμπεριφορά μέχρι τώρα στη μεταπολίτευση. Εμείς είχαμε να πούμε από την αρχή ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας. Από όπου κι αν προέρχεται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ