Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

SOS ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

Έκκληση σε Μπουτάρη, Τζιτζικώστα: «Τα πρατήρια της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τον νόμο 4530/2018»

Την έντονη ανησυχία της για τον κίνδυνο λουκέτου σε όλα τα πρατήρια εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα 1300 πρατήρια της χώρας, λόγω της αναγκαιότητας προσαρμογής στον νόμο 4530/2018 του οποίου η διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε μόλις πριν ένα μήνα με αποτέλεσμα ούτε το 10% των πρατηρίων της χώρας να έχει προλάβει τις εργασίες, εκφράζει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ). Σύμφωνα με τον νόμο, σε όλα τα πρατήρια πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα ανίχνευσης διαρροών υδρογονανθράκων, το ονομαζόμενο «interlock».

Σύμφωνα με το ΕΝΒΕΘ, «το ιδιαίτερο γεγονός ότι οι πιστοποιημένες κατασκευάστριες εταιρίες πανελλαδικά δεν είναι ούτε δέκα όπως επίσης τα εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία μηχανικών είναι ελάχιστα μαζί με το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες Συγκοινωνιών είναι χωρίς το επαρκές προσωπικό, καθιστούν την εναρμόνιση των πρατηρίων με το νόμο ΑΔΥΝΑΤΗ σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα».

«Οι Ομοσπονδίες του κλάδου, οι εκπρόσωποι των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι μηχανικοί που εκδίδουν τις άδειες, οι κατασκευάστριες εταιρείες, το προσωπικό των Διευθύνσεων Μεταφορών & Συγκοινωνιών δήλωσαν κατηγορηματικά την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις νομοθετικές ρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο μόνος  που δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα είναι το Υπουργείο Μεταφορών», αναφέρει η Ένωση και καλεί τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και τον Δήμαρχο Γιάννη  Μπουτάρη να κατανοήσουν το πρόβλημα και να παρέμβουν άμεσα στον Υπουργό κο Σπίρτζη «ώστε να δοθεί εύλογη παράταση ώστε τα πρατήρια να προλάβουν να προσαρμοστούν στα μέτρα».

«Τα πρατήρια της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τον συγκεκριμένο νόμο», σημειώνει η ΕΝΒΕΘ.

Τονίζει, τέλος, ότι «δεν μας γίνετε καμία χάρη διότι πρατήρια με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας υπάρχουν  σε όλη την Ευρώπη, όπως επίσης η δική μας θέληση ήταν να υπάρξει παρόμοιο καθεστώς με αυτά και στη χώρα μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ