Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΣΟΛΤΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ «ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

«Είναι καταφανές ότι αυτά τα χαλκευμένα δημοψηφίσματα είναι απαράδεκτα και δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο», είπε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι «αυτά τα χαλκευμένα δημοψηφίσματα» που σκοπεύει να διοργανώσει η Μόσχα σε ουκρανικές επαρχίες για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι «απαράδεκτα».

Διαβάστε: Πούτιν: Με διάγγελμα ανακοινώνει δημοψηφίσματα προσάρτησης των κατεκτημένων εδαφών

«Είναι καταφανές ότι αυτά τα χαλκευμένα δημοψηφίσματα είναι απαράδεκτα και δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο», είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Όλα αυτά δεν είναι παρά απλά μια απόπειρα ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας....», πρόσθεσε ο καγκελάριος, καλώντας τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Οι διοικήσεις που διόρισε η Μόσχα σε τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα την επείγουσα διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων» για την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 23 και 27 Σεπτεμβρίου.

Η ουκρανική προεδρία υποσχέθηκε να «εξαλείψει» τη ρωσική απειλή, ενώ το υπουργείο Άμυνας συνέκρινε αυτά τα δημοψηφίσματα με το ναζιστικό «Άνσλους», την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία το 1938.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ