Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 33ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Πρόκειται για γιατρό που έπασχε από Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυστέλεσης, σύμφωνα με ιατρικό έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Sözcü.

Αναταράξεις έχουν προκληθεί στην τουρκική κοινή γνώμη από τον θάνατο της 33χρονης Ντιλέκ Ταχταλί από κορωνοϊό, η οποία μάλιστα ήταν ανιψιά του πρώην βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας Ραμίζ Τοπάλ.

Η Ντιλέκ εργαζόταν σε νοσοκομείο όπου κόλλησε τον κορονοϊό στις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα. Η νεαρή γιατρός διαμαρτυρήθηκε για τον υψηλό πυρετό και την έντονη αδιαθεσία της, ενώ έπασχε από ρευματοειδή πάθηση και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή από την παιδική ηλικία.

Οι γονείς της βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό ενώ σήμερα θα έβγαιναν από την καραντίνα στην οποία τέθησαν τη στιγμή που αρρώστησε η Ντιλέκ. Ο θείος της είπε ότι στα έγγραφα αναγραφόταν ως αιτία θανάτου ο CovID-19. Η γιατρός έπασχε από Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυστέλεσης, σύμφωνα με ιατρικό έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Sözcü.

Στις τελευταίες της αναρτήσεις πριν από 18 ημέρες η Ντιλέκ έγραφε: «Πλέον το όνειρο είναι φωτιά, αφήστε με να καώ. Θα ήθελα να βγω στο μπαλκόνι με ξύδι και ασπιρίνη κάθε λεπτό, ζεστό μπάνιο, ψυχρός αέρας... Συνάχι, υπερβολική ρινική συμφόρηση, πονοκέφαλος, αδυναμία, έντονος βήχας που ξεκινά στο τέλος της ημέρας και δεν κοιμάμαι όλη τη νύχτα ... »
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ