Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ (VID)

Ο γιατρός κατοικούσε στην Σκύδρα αλλά εργαζόταν στο πρώην ΙΚΑ της Έδεσσας και δεν έχει γίνει γνωστό από πού μπορεί να κόλλησε.

Μια τραγική ιστορία της πανδημίας του κορωνοϊού έγινε γνωστή προ ημερών στην Πέλλα και συγκεκριμένα στην Σκύδρα, όπου ένα ζευγάρι έφυγε με διαφορά μιας εβδομάδας χτυπημένο από τις επιπλοκές της Covid-19.

Ο λόγος για τον γνωστό παιδίατρο της περιοχής Χρήστο Αζά, που άφησε πριν λίγες μέρες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Νωρίτερα, είχε καταλήξει η σύζυγός του, που είχε νοσήσει και αυτή από τον θανατηφόρο ιό.

«Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα ήταν καταιγιστικά. Ήταν πολύ αγαπητός, εξαίρετος επιστήμων, ο θάνατός του συγκλόνισε όλη την περιοχή. Επειδή δούλευε στην Έδεσσα και κατοικούσε στη Σκύδρα, είχε μια ευρύτερη περιοχή που ήταν γνωστός και αγαπητός στον κόσμο», ανέφερε μιλώντας σήμερα στο Mega η συγγενής του ζευγαριού Ροζαλία Γαβριηλίδου.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς κόλλησε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, μπορεί από κάτι που άγγιξε, μπορεί από οτιδήποτε. Με διαφορά λίγων ημερών χάθηκε το ζευγάρι, ξεκληρίστηκε μια οικογένεια. Έμεινε η κόρη της μόνη της. Την ημέρα που πέθανε η πρώτη μου ξαδέρφη, μου πέθανε και ο πατέρας μου, από κορωνοϊό. Δέκα ημέρες μετά έφυγε και ο Χρήστος. Έχουμε μάθει να ρωτάμε πόσο χρονών ήταν, αν είχε υποκείμενο νόσημα. Ό,τι υποκείμενο και αν έχει ο καθένας μας, το παλεύει. Έρχεται αυτός ο αόρατος εχθρός και αυτός τελικά κόβει το νήμα της ζωής», πρόσθεσε η ίδια.

«Το τραγικό είναι ότι στέλνεις τους ανθρώπους σου σαν πακέτο. Και είναι η πληγή που μένει. Η εικόνα που σου μένει είναι αυτή. Χωρίς να μπορείς να τους αποχαιρετίσεις. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Τα κρατήσαμε τα μέτρα. Πονάει το γεγονός ότι αφήσαμε να φτάσει σε αυτό το σημείο, να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση.  Οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν, και εμείς τους αγνοούμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πούμε ότι αυτό πρέπει να το σταματήσουμε εδώ. Ας καθίσουμε στο σπίτι, ας μην κάνουμε γιορτές όπως τις κάναμε», τόνισε η κ. Γαβριηλίδου.

«Τρεις άνθρωποι από το οικογενειακό μου περιβάλλον έφυγαν. Έχω χάσει πολλούς φίλους αλλά και γνωστούς. Η κοινωνίας μας είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας», κατέληξε η κ. Γαβριηλίδου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ