Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΑΠΕΧΘΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου επέκρινε έντονα την απόπειρα εισβολής, όσων αντιτίθενται στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επέκρινε έντονα τη χθεσινή απόπειρα εισβολής των αντιτιθέμενων στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο κτήριο του Κοινοβουλίου, από διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του γερμανικού Ράιχ και έφθασαν μέχρι τις σκάλες του κτηρίου.

«Το βρίσκω απεχθές αυτό που συνέβη εκεί. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τον συμβολισμό του Ράιχσταγκ. Συνολικά, ωστόσο, η αστυνομία του Βερολίνου αντιμετώπισε καλά το θέμα και την ευχαριστούμε», δήλωσε ο Σόιμπλε χτες το βράδυ στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Όταν ρωτήθηκε αν κάποιος θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για κάτι σαν αυτό που συνέβη στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός απάντησε: «Και πώς θέλετε να είναι κανείς προετοιμασμένος για αυτό; Τα θεμελιώδη δικαιώματα, το δικαίωμα της διαδήλωσης, πρέπει να προστατευθούν και εάν γίνει κατάχρηση των δικαιωμάτων αυτών, πρέπει τότε να τηρούνται οι κανόνες».

«Παρεμπιπτόντως», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, «όλοι όσοι συμμετέχουν σε μια διαδήλωση θα πρέπει να αναρωτιούνται με ποιον συνοδοιπορούν».

Πηγή: ARD, ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ