Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
x

ΣΟΧΟΣ: ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί το δρώμενο τον κουδουνοφόρων Μέριου στον Σοχό όπως τονίζει ομάδα που συμμετέχει στην εκδήλωση.

Προσωπικό κάλεσμα και όχι υπόθεση του δήμου είναι το καρναβάλι του Σοχού όπως τονίζει ομάδα ατόμων που συμμετέχει στο παραδοσιακό καρναβάλι στον οικισμό του δήμου Λαγκαδά, επισημαίνοντας μετά τη Νάουσα, ότι το δρώμενο των κουδουνοφόρων «Μέριου» θα γίνει κανονικά.

Όπως ανέφερε στην Voria.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος, «η οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού Σοχού αποτελείται από τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Σοχού. Μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε να εναρμονιστούμε με την απόφαση τηε ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Ωστόσο το έθιμο των Μέριου αναμένεται να γίνει κανονικά, αφού πραγματοποιείται με γνώμονα το μεράκι των κατοίκων της περιοχής για διατήρηση της παράδοσης.

«Όλο το χθεσινό βράδυ και σήμερα το πρωί τα νεαρά παιδιά, ντυμένα μεριου, γέμισαν τα σοκάκια του χωριού με τους ήχους των κουδουνιων και τα τραγούδια τους. Το ίδιο θα γίνει και όλο το υπόλοιπο τριήμερο. Το Καρναβάλι του Σοχού δεν σταμάτησε ούτε επί τουρκοκρατίας, ούτε επί κατοχής και δεν θα σταματήσει ούτε φέτος», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση καρναβαλικής ομαδας, επισημαίνοντας ότι όσοι επιθυμούν να βρεθούν στον Σοχό το τριήμερο είναι ευπρόσδεκτοι.

Η ανακοίνωση:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ