Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΣΤΕ ΚΑΙ Ο... ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ούτε στο Ευρωδικαστήριο μπορεί να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, επειδή, ακόμη κι αν μπουν στην ουσία της υπόθεσης, οι Σκοπιανοί είναι ήδη στο ΝΑΤΟ

Απερρίφθησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές Συλλόγων, κ.λπ. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη "Βόρεια Μακεδονία", επειδή δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Να σας θυμίσω τι έγραψα εγώ στην στήλη στις 10.12.2018: «Οφείλω να σημειώσω, ότι δεν συμφωνώ με τις νομικές διαδικασίες σε πολιτικές υποθέσεις. Σε τόσο σοβαρές αποφάσεις, τι περιμένουμε να πράξει η Δικαιοσύνη; Να ανατρέψει ειλημμένες αποφάσεις, και μάλιστα να στραφεί κατά της επιθυμίας των ισχυρών;

» Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικές κινήσεις. Δυστυχώς, ο αστικός κόσμος δεν συνηθίζει να βγαίνει μαζικά στους δρόμους, αλλά ούτε υπάρχουν και μικρές δυναμικές ομάδες που να επιμένουν, όχι περιπατώντας απλώς στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα, αλλά με δράσεις όπως των Αριστερών, που λίγες δεκάδες πετυχαίνουν αποτελέσματα».

Ούτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια μπορεί να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, επειδή ακόμη και αν μπουν στην ουσία της υπόθεσης, οι Σκοπιανοί θα βρίσκονται ήδη στο ΝΑΤΟ. Μόνο αν βλάπτονται συγκεκριμένα συμφέροντα πολίτη ή ομάδας, θα ασχοληθεί το ΣτΕ ή το Ευρωδικαστήριο.

«Τη Δευτέρα να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας τον χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής, ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας.

Ως αντιπολίτευση, ο Α. Τσίπρας, ανεβασμένος στα τρακτέρ, εκφωνούσε διαπρύσιους λόγους, καταγγέλλοντας τον τότε πρωθυπουργό, ότι «είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να μη δέχεται να σας συναντήσει και να συζητήσει μαζί σας τις δυσκολίες».

Όταν, μάλιστα, ένας αγρότης του είπε «μην ξεχάσεις αυτά που λες όταν εκλεγείς» ο Αλέξης Τσίπρας δίκην "προφητείας" είπε: «Η απάντηση που δίνω είναι μια, ή θα συντρίψουμε το κατεστημένο ή θα συντριβούμε εμείς». Περιμένω να τον ξαναδώ πάνω σε τρακτέρ, για να μάθω τι έπαθε το κατεστημένο.

Να κι ένας -εκτός από τους βολεμένους του ΣΥΡΙΖΑ- που εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό. Είπε ο Ζόραν Ζάεφ: «Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και στον Καμμένο. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της.

» Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στη "μακεδονική" κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο».

Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, κολλητέ φίλε του Α. Τσίπρα. Αφού το αποφάσισε το ΝΑΤΟ και η Μέρκελ, η εντολή πρέπει να εκτελεστεί. Εκτός και αν…

Περίπου το 60 % των Αλβανών προτιμά να εγκαταλείψει τη χώρα του αν είχε μια τέτοια ευκαιρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Έρευνας Gallup. Σύμφωνα με το οποίο, τέτοια αποτελέσματα κατατάσσουν την Αλβανία στην 4η θέση μεταξύ των χωρών του κόσμου των οποίων οι πολίτες επιθυμούν να μεταναστεύσουν. Βρίσκεται μετά τις αφρικανικές χώρες της Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβύη και την Αϊτή, όπου το επίπεδο φτώχειας κυμαίνεται μεταξύ 54 και 70%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ