Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Εδώ και λίγες ημέρες η μέτρηση της θερμοκρασίας σώματος όλων των εισερχομένων γίνεται πλέον μέσω αυτόματου συστήματος θερμομέτρησης.

Καθημερινή είναι η θερμομέτρηση όλων όσοι εισέρχονται στα δημοτικά κτήρια της Θέρμης είτε πρόκειται για εργαζόμενους είτε για πολίτες, ενώ μάλιστα τοποθετήθηκε σύστημα αυτόματης θερμομέτρησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ενέσκηψε η πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, ο δήμος Θέρμης έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας για την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών του.

Στο πλαίσιο αυτό έλαβε σειρά μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στο δήμο και παράλληλα, έθεσε σε εφαρμογή υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών εξ αποστάσεως, μέσω του διαδικτύου, περιορίζοντας στο ελάχιστο την προσέλευση στα δημοτικά καταστήματα, μόνο για επείγουσες περιπτώσεις για τις οποίες είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία. Ένα από τα προληπτικά μέτρα το οποίο υλοποιείται από την πρώτη στιγμή είναι η καθημερινή θερμομέτρηση όλων όσοι εισέρχονται στα δημοτικά κτήρια, είτε πρόκειται για εργαζόμενους είτε για πολίτες.

Εδώ και λίγες ημέρες η μέτρηση της θερμοκρασίας σώματος όλων των εισερχομένων γίνεται πλέον μέσω αυτόματου συστήματος θερμομέτρησης, από απόσταση και εν κινήσει, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους δημοτικών κτηρίων με τη μεγαλύτερη προσέλευση υπαλλήλων και κοινού. Τέτοια συστήματα λειτουργούν στο κεντρικό κτήριο του δημαρχείου, στο κτήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας, του Πολιτιστικού Κέντρου και σε αυτό των Τεχνικών Υπηρεσιών. Πρόκειται δηλαδή για κτήρια και υπηρεσίες στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη προσέλευση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Η θερμομέτρηση κρίθηκε ως ένα από τα αναγκαία μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 καθώς, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τυχόν αυξημένη θερμοκρασία σώματος μπορεί να υποδηλώνει φορέα της νόσου Covid-19. Το σύστημα αυτόματης θερμομέτρησης διαθέτει αισθητήρες υψηλής ανάγνωσης θερμοκρασίας και πολλαπλό θερμόμετρο ταυτόχρονης μέτρησης πολλών σημείων των διερχομένων με διαφορετικές διαστάσεις ώστε η μέτρηση να είναι ακριβής. Kάνει μετρήσεις διερχομένων εν κινήσει και κατά τις δύο κατευθύνσεις (είσοδος-έξοδος), χωρίς να επηρεάζεται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η ένδειξη θερμοκρασίας εμφανίζεται στο ειδικό καντράν ενώ υπάρχει φωτεινή και ηχητική ειδοποίηση όταν παρατηρείται υπέρβαση των φυσιολογικών τιμών θερμοκρασίας σώματος. Παράλληλα γίνεται αυτόματη καταγραφή δεδομένων και παρακολούθηση της ροής των ενδείξεων μέσω υπολογιστή σε απόσταση από το σύστημα, το οποίο διαθέτει εσωτερική μνήμη για αποθήκευση των μετρήσεων σε συνεχή ροή με δυνατότητες αξιοποίησης των δεδομένων καλύπτοντας ανάγκες διαχείρισης αποθήκευσης και αναζήτησης αυτών. Εξυπακούεται βεβαίως ότι η συλλογή δεδομένων δεν παραβαίνει τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς δεν καταγράφεται η ταυτότητα αυτών οι οποίοι θερμομετρούνται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ