Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: ΖΗΜΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΤΗΡΙΑ - ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κανένας τραυματισμός, τοποθέτηση σκηνών αν χρειαστεί - Σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ, ώστε να συνδράμουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την παροχή κάθε συνδρομής προς τους κατοίκους της Φλώρινας, που επλήγη από τον σεισμό 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χθες τα μεσάνυχτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση, σε διαρκή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ενώ περί ώρα 01.30 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του Δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη και εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ).  

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, καθώς είχαν σημειωθεί μικροζημιές στην περιοχή κυρίως σε παλαιά κτίσματα, ενώ τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ της Επικράτειας, ώστε να συνδράμουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον, με εντολή του υπουργού, πραγματοποιήθηκε άμεσα διασπορά όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή για την πραγματοποίησή ελέγχων. Παράλληλα, συνεδρίασε και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας, ενώ ο κ. Στυλιανίδης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθώς και με τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση κάθε ανάγκης που μπορεί να προκύψει και την παροχή συνδρομής προς τους κατοίκους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη μεριμνήσει για την τοποθέτηση μικρού αριθμού σκηνών, καθώς και για τη συγκέντρωση προμηθειών πρώτης ανάγκης, ενώ εφόσον χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί και νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Στυλιανίδη με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί εξαιτίας της σεισμικής δόνησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ