Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, ετοιμότητας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για φέτος.

Σύσκεψη στο δημαρχείο Λαγκαδά με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020 πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του δημάρχου Λαγκαδά και προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταχματζίδη.

Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός των ενεργειών για την προετοιμασία της παρούσης αντιπυρικής περιόδου και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, ετοιμότητας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. 

Στην εισήγησή του ο κ. Ταχματζίδης τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και της αύξησης της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ώστε ο σχεδιασμός να είναι αποτελεσματικός.

«Σκοπός είναι, με το σωστό σχεδιασμό, τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, την οργάνωση και το συντονισμό υπηρεσιών και φορέων, να τεθούν οι βάσεις για μια αποτελεσματική αντιπυρική προστασία που θα προστατεύσει ζωές και περιουσίες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με μειωμένο αριθμό μελών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων,  οι καθαρισμοί και αποψιλώσεις που έχουν γίνει από πλευράς δήμου στα σημεία όπου υποδείχθηκαν από την πυροσβεστική ότι υπάρχει κίνδυνος. Όπως επισημάνθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαγκαδά έγιναν εκκαθαρίσεις σε πολλές παράνομες χωματερές της περιοχής, όπως και δράσεις χορτοκοπών και αποψιλώσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Προκοπίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Παντελής Αϊβατζίδης, και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και εθελοντικών Πολιτικής Προστασίας περιοχής Λαγκαδά.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ