Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης για την αποκάλυψη της Voria σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο Γεννηματάς για μία ώρα.

Βαρύτατες ευθύνες στον διοικητή και την υποδιοικήτρια των νοσοκομείων Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος καθώς και στον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, που έχει την επίβλεψη των νοσοκομείων, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την αποκάλυψη της Voria.gr για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για μία περίπου ώρα.

Ο τομέας Υγείας του τοπικού παραρτήματος του κόμματος, σημειώνει πως «πάνω απ' όλα, βαρύτατη είναι η πολιτική ευθύνη  του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο ΕΣΥ, γενικότερα» και προσθέτει πως «το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης:

Χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων σώθηκαν οι ζωές ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γεννηματάς.

Κι αυτό επειδή, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, το νοσοκομείο έμεινε χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να πάψουν να λειτουργούν οι αναπνευστήρες και άλλα μηχανήματα που υποστηρίζουν μηχανικά τους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Έγινε προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία η γεννήτρια του νοσοκομείου, η οποία όμως δε λειτούργησε. Το ίδιο συνέβη και με τη γεννήτρια του γειτονικού νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα.

Έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να χορηγούν επί μία ώρα οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν εργαζόμενοι, από τους 17 αναπνευστήρες μόνο οι 5 έχουν μπαταρία που εξασφαλίζει αυτόνομη λειτουργία. Αυτό σημαίνει δύο γεννήτριες εκτός λειτουργίας και 12 αναπνευστήρες χωρίς μπαταρία.

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης, επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες οι οποίες βαρύνουν το διοικητή και την υποδιοικήτρια των νοσοκομείων Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, αντίστοιχα καθώς και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ ο οποίος τους επιβλέπει.

Πάνω απ' όλα όμως, βαρύτατη είναι η πολιτική ευθύνη  του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο ΕΣΥ, γενικότερα.

Θεωρούμε πως το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ