Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πει τη θέση του για τους διορισμούς στην εκπαίδευση» ζητά με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

«Η άρνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, σε χτεσινή του παρέμβαση στο Blue Sky, να δεσμευτεί για τους 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των 4.500 διορισμών στην Ειδική αγωγή, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της ΝΔ για ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Όπως υπογραμμίζει: «Στο μνημονιακό πρόγραμμα Μητσοτάκη, η εκπαίδευση και η ειδική αγωγή βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συνολικής επίθεσης ενάντια στο κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά.  Η εμμονή της ΝΔ στον μνημονιακό κανόνα του 1: 5   για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και η πρόθεσή της για εκχώρηση τομέων του δημοσίου στους ιδιώτες είναι καταστροφική για την κοινωνία και ωφέλιμη μόνο για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πει τη θέση του για τους διορισμούς στην εκπαίδευση και να δώσει καθαρές απαντήσεις τόσο στους 43.000 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, όσο και στους γονείς και τους μαθητές», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ