Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Πυρά στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, "που έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης", εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως υπογραμμίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση:

"Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων:

- απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα

- και παρατείνοντας την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η απαγόρευση της οποίας όπως εφαρμόστηκε δημιούργησε κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ".

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως "δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως «έξυπνα»" και καταλήγουν με την επισήμανση: "Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ