Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς βιαιοπραγιών εναντίον μελών της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, «δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς βιαιοπραγιών εναντίον μελών της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ. Μόλις 66 χρόνια μετά την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία των ΗΠΑ, οι θεσμικές αλλαγές δεν συνοδεύτηκαν από το ξερίζωμα μισαλλόδοξων ιδεών στο πεδίο της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «ακόμα και σήμερα, ο συστημικός ρατσισμός, η αλληλοσύνδεση φυλετικών και ταξικών ανισοτήτων, αποτελούν σκοτεινές πτυχές της καθημερινής πραγματικότητας, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε πολλές ακόμα χώρες, σε όλο τον κόσμο».

«Αυτές τις στιγμές, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους κι όλες που διαδηλώνουν και αγωνίζονται εναντίον της αστυνομικής βίας και των φυλετικών ανισοτήτων. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους ρίχνουν λάδι στη φωτιά, στοχοποιώντας το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Ο ειρηνικός αγώνας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις είναι μακρύς, αλλά δίκαιος. Για «να μπορούμε να αναπνέουμε», όλες και όλοι, με Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ισότητα», επισημαίνει.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε πως «οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ