Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ MEGA PROJECT ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ: ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργανώση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου για το σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής Αλώνια στο Ωραιόκαστρο

Να ρωτήσει τους δημότες εάν συμφωνούν με το mega project στην περιοχή Αλώνια ζητεί η Οργανώση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου, στον απόηχο της επίσκεψης Άδωνι Γεωργιάδη στην περιοχή 24 στρ. την οποία ο δήμος φιλοδοξεί να αξιοποιήσει για την κατασκευή νέου δημαρχιακού μεγάρου, συνεδριακού κέντρου, κέντρου υγείας, εμπορικού κέντρου και πάρκου 4 στρ.

«Ο χώρος στα Αλώνια, είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος που γλύτωσε από την οικιστική λαίλαπα των προηγουμένων ετών, μέσα στον αστικό ιστό του δήμου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιηθεί πραγματικά και προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών του Ωραιοκάστρου», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Οργάνωση και καταλήγει:

«Ας ρωτήσουμε τους πολίτες και τους φορείς του τόπου, πριν πάρουμε μια απόφαση, αλλά και τους ειδικούς από τα πανεπιστήμια της πόλης. Εμείς ως τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουμε το διάλογο και καλούμε όλους τους δημότες να συμβάλλουν, ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποφασίζουμε και διατάσσουμε

Η περιοχή Αλώνια είναι ίσως ένας από τους λίγους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους πρασίνου στο κέντρο του δήμου Ωραιοκάστρου. Όμως η χθεσινή παρουσία του δημάρχου Ωραιοκάστρου μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης στα Αλώνια, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις αλλά και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. Μας παρουσίασαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο ο σημερινός δήμαρχος, μάλλον το έκρυβε τόσο από τους πολίτες που τον ψήφισαν, όσο και από το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν ρωτήθηκε κανείς και κυρίως οι δημότες και οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, αν συμφωνούν με μια τέτοια «αξιοποίηση» του χώρου. Ας δούμε, λοιπόν, τα δεδομένα:

Πρώτον: Θα γίνει Δημαρχείο. Μα το Ωραιόκαστρο διαθέτει Δημαρχείο και πολλά ακόμη κτίρια τα οποία αυτό που χρειάζονται, είναι ανακαίνιση και τακτοποίηση αφού πολλά λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. Ερωτάται η δημοτική αρχή: υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου;

Δεύτερον: Θα γίνει χώρος πολιτισμού. Σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται ο τόπος αφού το υπάρχον κτίριο του Παύλου Μελά, είναι ανεπαρκέστατο. Υπάρχει όμως και η γνωστή Τρύπα της Γαλήνης, η οποία έμεινε ημιτελής. Εκεί αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε κάτι, αποκεντρωμένα και μάλιστα σύντομα, αφού το έργο είναι ημιτελές.

Τρίτον: Χρειάζεται Κέντρο Υγείας. Και σε αυτό συμφωνούμε, αλλά γιατί να συνδέεται με το δημαρχιακό μέγαρο; Έχει κάποια σχέση με τα εγκεφαλικά που περιμένουν όσους το επισκέπτονται;

Τέταρτον και αστειότερον: Το εμπορικό κέντρο. Αλήθεια ποιος δεν γνωρίζει για την τύχη των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων του Ωραιοκάστρου; Τα περισσότερα καταστήματα και γραφεία, είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, πριν και μετά την κρίση. Επίσης αναμένεται η αναμόρφωση της κεντρικής αγοράς με το OPEN-MALL.

Αγαπητοί πολίτες του Ωραιοκάστρου,

σαφώς και πρέπει να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας, Κέντρο Πολιτισμού, κλπ. αλλά σίγουρα όχι στον μοναδικό ελεύθερο χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί σαν χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών, αναψυχής και άλλων συναφών χρήσεων. Ας αξιοποιηθεί για παράδειγμα, ο χώρος των ανενεργών λατομείων του Ωραιοκάστρου. Ας ακολουθήσουμε το ορθό παράδειγμα πολλών δήμων στη χώρα που έδωσαν ζωή στα εγκαταλελειμμένα και ευρισκόμενα σε αχρησία παλιά τους λατομεία – κουφάρια και διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού τους ελεύθερους χώρους στον οικιστικό ιστό των πόλεών τους.

Όλοι εμείς σαν ενεργοί πολίτες πρέπει να εμποδίσουμε οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες ενέργειες αφού προσβάλουν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας. Η στάση του δημάρχου και του υπουργού, δείχνει πως αποφασίζουν χωρίς την γνώμη κανενός και κυρίως χωρίς τη γνώμη εκείνων που άμεσα τους αφορά .

Επίσης η αναφορά του υπουργού, ότι ήδη έδωσε εντολή για μελέτες, δείχνει πως εκτός από αποφάσεις δίνουν και διαταγές. Ο χώρος στα Αλώνια, είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος που γλύτωσε από την οικιστική λαίλαπα των προηγουμένων ετών, μέσα στον αστικό ιστό του δήμου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιηθεί πραγματικά και προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών του Ωραιοκάστρου.

Ας ρωτήσουμε τους πολίτες και τους φορείς του τόπου, πριν πάρουμε μια απόφαση, αλλά και τους ειδικούς από τα πανεπιστήμια της πόλης. Εμείς ως τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουμε το διάλογο και καλούμε όλους τους δημότες να συμβάλλουν, ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση.

Είμαστε υπέρ της προόδου, αλλά πιστεύουμε ότι πρόοδος δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες κάθε τοπικού άρχοντα αλλά το να διαφυλάξουμε ό,τι απέμεινε ως χώρος πρασίνου, για να τον χαίρονται οι συμπολίτες μας, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ