Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΥΡΙΑ: ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βόμβα που ήταν κρυμμένη σε αυτοκίνητο και τραυμάτισε αμάχους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Βομβιστική επίθεση από την κουρδική πολιτοφυλακή YPG σκότωσε έξι άτομα και τραυματίσε έντεκα, σήμερα στην βορειοανατολική συριακή πόλη Ταλ Αμπιάτ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην αραβική πόλη δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία, τον περασμένο Οκτώβριο, εκδίωξαν την πολιτοφυλακή YPG σε μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία του τουρκικού στρατού. Έκτοτε έχουν σημειωθεί σειρά βομβιστικών επιθέσεων με αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα δεκάδες αμάχους νεκρούς.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ, πραγματοποιήθηκε με βόμβα που ήταν κρυμμένη σε αυτοκίνητο και τραυμάτισε αμάχους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και στις δύο πλευρές των συνόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη στη Σανλιούρφα, νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε ότι 17 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η YPG - που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική ομάδα λόγω των σχέσεων της με τους Κουρδούς μαχητές του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία - συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ