Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΜΠΑΙΝΤΕΝ - ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι δύο άντρες είχαν μια εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για θέματα διμερούς, περιφερειακού αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Με τον πρώην αντιπρόεδρο των Η.Π.Α., Joe Biden συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, οι δύο άντρες είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Biden υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.
 
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.
 
Ο κ. Biden αναφέρθηκε, επίσης, στον γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε, ακόμα, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.
 
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, εξάλλου,  τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία του εγχειρήματος αυτού.
 
Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. για την συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο κ. Biden εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ