Πέμπτη 2 Απριλίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Κ

Ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό εσωτερικών σε σύσκεψη που έχει μαζί του την Τρίτη 11 Φλεβάρη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης για τις απολύσεις και τις μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους δήμους, μετά τους νέους πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη 3Κ αφορούσε περίπου 8.500 εργαζόμενους, που οι περισσότεροι ορκίστηκαν και έπιασαν δουλειά στους δήμους ως μόνιμοι τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.

Με τους νέους πίνακες του Δεκέμβρη απολύονται 200 εργαζόμενοι πανελλαδικά και άλλοι τόσοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλους δήμους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης 10 εργαζόμενοι απολύονται και 21 θα μετακινηθούν σε άλλους δήμους.

Στον υφυπουργό παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

«Άλλοι ήρθαν από άλλες πόλεις για να πιάσουν δουλειά μαζί με τις οικογένειες τους και δαπάνησαν πολλά χρήματα για τη μετακόμιση τους, άλλοι παραιτήθηκαν από δουλειές που είχαν κ.α. και τώρα απολύονται ή αναγκάζονται να αλλάξουν πάλι τόπο διαμονής», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων στον δήμο.

Τονίστηκε ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει-καταστρέφει ζωές εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις κυβερνητικές επιλογές και τον κακό σχεδιασμό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».

Ζητήθηκε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος. «Είναι γνωστό, δήμαρχοι το ομολογούν, ότι η προκήρυξη 3Κ δεν κάλυψε τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στους δήμους. Άλλωστε, σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν δόθηκε λύση: Σε περιπτώσεις που εργαζόμενοι δούλευαν για χρόνια μέσω προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ - για διάφορους λόγους καθυστερούσαν να βγουν οι οριστικοί-όταν έβγαιναν οι οριστικοί πίνακες και κάποιοι εργαζόμενοι δεν ήταν μέσα, με νομοθετικές ρυθμίσεις δεν απολύθηκε κανείς. Να δοθεί και η δυνατότητα στους συναδέλφους που με τους πρώτους πίνακες προσλήφθηκαν σε ένα δήμο και τώρα με τους νέους βρέθηκαν σε άλλο να επιλέξουν σε ποιον θα εργαστούν. Οι κενές θέσεις που μπορεί να υπάρξουν σε κάποιους δήμους να καλυφθούν από επιλαχόντες του διαγωνισμού. Επιδόθηκαν στον υφυπουργό το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσ/νίκης που υιοθετεί τα αιτήματα των εργαζομένων και η ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο κ. Καράογλου είπε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό εσωτερικών σε σύσκεψη που έχει μαζί του την Τρίτη 11 Φλεβάρη και θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία για να μας ενημερώσει.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το μόνο που έχει κάνει ως τώρα είναι να στείλει ένα έγγραφο με το οποίο ζητά συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών και αυτό καθυστερημένα.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ