Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΤΣΑ-ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί άμεσα ομάδα εργασίας από στελέχη των δύο υπουργείων για να ετοιμάσουν συγκεκριμένο σχέδιο συνεργασίας.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ. Βίτσα για θέματα που αφορούν την Ισότητα των Φύλων και για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των γυναικών.

Οι συνομιλητές επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση τρόπων στήριξης των προβλημάτων των γυναικών, είτε πρόκειται για τις πρόσφυγες, είτε πρόκειται για το γυναικείο προσωπικό εξυπηρέτησης των κέντρων παραμονής και φιλοξενίας (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, νοσηλεύτριες, εθελόντριες).

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί άμεσα ομάδα εργασίας από στελέχη των δύο υπουργείων για να ετοιμάσουν συγκεκριμένο σχέδιο συνεργασίας που θα κατατείνει:

- αφενός στην αξιοποίηση της μακράς εμπειρίας των στελεχών της ΓΓΙΦ στα θέματα Ισότητας και βίας κατά γυναικών,

- αφετέρου στην αξιοποίηση της ειδικής εμπειρίας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από το ΥΜΠ. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν δομές υποστήριξης των γυναικών για τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν, μέσα στα κέντρα φιλοξενίας.

Στην συνάντηση συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, κ. Φ. Κούβελα.

Κατά την συνάντηση η Υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη τόνισε πως είναι χρέος κάθε φορέα άσκησης διοίκησης και πολιτικής να προσφέρει την υποστήριξη του στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνει να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ