Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Παραχωρούνται, έναντι τιμήματος, άρτια οικόπεδα του Δήμου Παύλου Μελά σε πολίτες για να νομιμοποιήσουν την κατοχή και την ανέγερση πρώτης κατοικίας

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία νομιμοποιείται η κατοχή οικοπέδων και η ανέγερση πρώτης κατοικίας στα Μετέωρα του Δήμου Παύλου Μελά.

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης από τον Δήμο, έναντι τιμήματος, άρτιων οικοπέδων του Δήμου Παύλου Μελά σε πολίτες για να νομιμοποιήσουν την κατοχή και την ανέγερση πρώτης κατοικίας.

 Η τροπολογία, που εισήχθη στο νομοσχέδιο περί στρατηγικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ψηφίζεται μετά από κοινή πρωτοβουλία του του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του συλλόγου κατοίκων Μετεώρων, του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου, του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Βασικές προϋποθέσεις είναι:

α. Να κατέχουν αδιαλείπτως κατά την τελευταία εικοσαετία την έκταση και να έχουν ανεγείρει σε αυτήν κτίσμα για πρώτη κατοικία πριν την 28η Ιουλίου 2011 και

β. Τα κτίσματα να έχουν υπαχθεί, έως την υποβολή της αίτησης, στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ