Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ CAS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ

«Η επιτροπή πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να μην έχουμε αλλοίωση των play-off», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νομικός του ΠΑΟΚ.

Στην κλήση του Χρήστου Πανόπουλου ως μάρτυρας στο CAS για την υπόθεση των καταγγελιών του Ολυμπιακού για συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νομικός του «Δικεφάλου»:

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να καλέσει ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Χρήστο Πανόπουλο: «Ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί θέλει προφανώς να προστατεύσει τα συμφέροντά του. Το να θέλει ο οποιοσδήποτε να επιτύχει κάτι δεν έχει σχέση με τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης, και η ειδικά της δικαιοσύνη όπως προβλέπεται από τη λειτουργία του CAS που κάποιοι την αγνοούν σκόπιμα. Το CAS έχει μια απεριόριστη εξουσία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει για να διαπιστώσει την ουσιαστική αλήθεια. Προφανώς μπορεί να εξετάσει ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο για να καταλήξει σε αυτό που επιδιώκει. Βασική αρχή του CAS είναι να κρίνει το ουσιαστικό μέρος μιας υπόθεσης και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να παραλείπει ακόμη και πιθανές δικαστικές παρατυπίες που ενδεχομένως να συνέβησαν σε προηγούμενο βαθμό. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχουμε μια κρίση ουσίας από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Το CAS έχει μια ευρύτητα να εφαρμόζει κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο και διάταξη ώστε να κρίνει το ουσιαστικό μέρος της διαφοράς».

Για την ημερομηνία της απόφασης: «Αυτό το ξέρει μόνο η τριμελής επιτροπή των δικαστών. Επειδή όμως υπάρχει μια εκκρεμότητα, η οποία επηρεάζει τη διαδικασία των play-off, η επιτροπή πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση απόφασης ώστε να μην έχουμε αλλοίωση των play-off».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ