Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Σε ανακοίνωσή του, το Μαξίμου γνωστοποιεί πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος.

Το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου και γνωστοποιεί πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, «που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

«Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ