Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΣΙΚΕΛΙΑ: ΣΕ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Ο Καντέλα ευθύνεται για παράνομη ανάθεση κρατικών εργολαβιών και προμηθειών, με δαπάνες του δημοσίου που άγγιξαν σχεδόν τις 600.000 ευρώ.

Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκεται ο Αντονίνο Καντέλα, ο οποίος είχε οριστεί πριν από δυο μήνες στη Σικελία, υπεύθυνος για την αντιμετώπιση Της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Παλέρμο, ο Καντέλα ευθύνεται για παράνομη ανάθεση κρατικών εργολαβιών και προμηθειών, με δαπάνες του δημοσίου που άγγιξαν, με κατεπείγουσες διαδικασίες, σχεδόν τις 600.000 ευρώ. Στο παρελθόν, ο Καντέλα είχε θεωρηθεί "ήρωας νομιμότητας" λόγω της διαφανούς διαχείρισης υπηρεσιών του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας στη Σικελία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τώρα όμως, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι εισαγγελείς αρμόδιοι για τις προκαταρκτικές έρευνες τον θεωρούν "κάκιστη προσωπικότητα", καθώς φέρεται να συγκέντρωσε περίπου διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ από δωροδοκίες. "Η δημόσια υγεία είναι μια πολυκατοικία και εγώ παραμένω ο διαχειριστής της", φέρεται να είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με συνεργάτη του, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ