Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Μέλη γαλλικών συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Παρισιού όπου διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Ολάντ.

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στο Παρίσι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μέλη των γαλλικών συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας ενώνοντας τη φωνή τους κατά του αμφιλεγόμενου νόμου, γνωστού ως νόμος Ελ Κομρί, από το επίθετο της υπουργού Εργασίας.

Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη της πορείας οι τόνοι οξύνθηκαν με τους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί στην πόλη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεαροί διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς πετώντας κάδους και μπουκάλια, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα η ηρεμία επανήλθε διαδηλωτές να ανοίγουν πανό μπροστά από ομάδα αστυνομικών που ανέφερε: «Οι αστυνομικοί είναι με το λαό».

Νωρίτερα, περίπου 3.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο της Λιμόζ αποκλείοντας την κυκλοφορία.
Στο μεταξύ, σε απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε διυλιστήρια με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν στο σκοτάδι πολλά νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τους τομείς των μεταφορών, τα λιμάνια και ακόμη και τη διανομή εφημερίδων, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, τα μπλόκα στα διυλιστήρια τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν ουρές στα βενζινάδικα, πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αστυνομικές επεμβάσεις για άρση των αποκλεισμών.

Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου επαρκούν για τρεις μήνες, καθησύχασε χτες η κυβέρνηση των Παρισίων επιβεβαιώνοντας ότι χρειάστηκε να κινητοποιήσει τμήμα τους, ενώ το δίκτυο ηλεκτροδότησης επίσης καθησυχάζει ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, καθυστερήσεις και ματαιώσεις αναμένονται και στα δρομολόγια αεροπορικών εταιριών και σιδηροδρόμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ