Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ 17ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Το 17χρονο παιδί ήρθε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια, περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του και βρήκε φροντίδα και στέγη στην «Αποστολή».

Με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία στο Ελληνικό παρέλασε ο Hasanu Zzaman από το Μπαγκλαντές ως παραστάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΉ».

Ο Hasanu ήταν μόλις 15 ετών όταν έφτασε στην Ελλάδα ολομόναχος μη γνωρίζοντας λέξη ελληνικά.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του. Το 17χρονο παιδί ήρθε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια, περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του και βρήκε στέγη και φροντίδα στην «ΈΣΤΙΑ», τον ξενώνα για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΉ».

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Έκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» στο κέντρο της Αθήνας. «Οταν ήρθα στην Έλλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Έλλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΉΣ», τόνισε: «Έκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Έλλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και των ανθρώπων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτό το παιδί από το Μπαγκλαντές. Με την πορεία και την πρόοδό του, με τη σημερινή παρουσία του δίπλα στην σημαία του σχολείου τιμά την οικογένειά του και κυρίως την Έλλάδα και τον ελληνικό λαό και μας κάνει υπερήφανους. Αυτό το παιδί είναι ένας από τους «λιγότερο ευνοημένους» που αποδεικνύουν καθημερινά ότι με αγάπη και την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Έστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. O Ξενώνας αποσκοπεί στην παροχήψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ