Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
x

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΥΓΙΑ

Τα μέλη της παράταξης χρησιμοποίησαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος τόσο του Κωνσταντίνου Ζέρβα όσο και του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη.

Σκληρή κριτική προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς και προς τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη ο οποίος περιελήφθη στο νέο σχήμα διοίκησης του δήμου, ασκήθηκε χθες βράδυ από μέλη της παράταξης του Σπύρου Βούγια. Ορισμένα, μάλιστα, από τα περίπου σαράντα μέλη τα οποία παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση χρησιμοποίησαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος τόσο του κ. Ζέρβα όσο και του κ. Μπαρμπουνάκη.

Σχολιάζοντας την τακτική του νεοεκλεγέντος δημάρχου να προσεγγίσει μεμονωμένα στελέχη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκειμένου να τα συμπεριλάβει στο σχήμα διοίκησης, ο κ. Βούγιας τη χαρακτήρισε ως «πολιτική απρέπεια». Ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ότι «η συμπεριφορά του κ. Ζέρβα προς την παράταξή μας ήταν προσβλητική και πολιτικά ανάρμοστη καθώς είχαμε δηλώσει εξ αρχής ότι βλέπαμε θετικά την προοπτική της συνεργασίας μαζί του». Προσέθεσε, δε, ότι «ο κ. Ζέρβας είχε κάθε δικαίωμα στην πορεία να αλλάξει τακτική, μετά και την τροποποίηση του ‘Κλεισθένη’ όμως αυτό δεν μας βρίσκει πολιτικά σύμφωνους και πλέον, είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια της παράταξής μας».

Ο κ. Βούγιας μίλησε και «για μια δεύτερη απρέπεια του κ. Ζέρβα» καθώς, όπως είπε, του είχε ζητήσει να μην κάνει τις ανακοινώσεις για το σχήμα διοίκησης ως το βράδυ της Τετάρτης που επρόκειτο να συνεδριάσει η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», «αλλά εκείνος το αγνόησε». Σκληρότεροι στους χαρακτηρισμούς τους ήταν άλλα στελέχη τα οποία μίλησαν για «πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά» εκ μέρους του κ. Ζέρβα.

Τι θα κάνει ο Μπαρμπουνάκης

Στη συνάντηση ήταν και ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης στον οποίο προτάθηκε από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και δέχθηκε τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Για την απόφασή του αυτή ο κ. Μπαρμπουνάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική, με χαρακτηρισμούς από ορισμένες πλευρές περί «εξαγοράς» και «συναλλαγής».  

Από το κλίμα της συζήτησης, το οποίο μετέφερε στη Voria.gr ο κ. Βούγιας, οι επιλογές τις οποίες φαίνεται να έχει ο κ. Μπαρμπουνάκης είναι τρεις: είτε να μην αποδεχθεί τελικά την πρόταση του κ. Ζέρβα, ενδεχόμενο μάλλον απίθανο καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, επιθυμεί να προσφέρει από τη θέση αυτή∙ είτε να την αποδεχθεί και συγχρόνως να αποχωρήσει από την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» ανεξαρτητοποιούμενος είτε, τέλος, να δηλώσει πως η αποδοχή της θέσης δεν συνεπάγεται άκριτη υποστήριξη όλων των επιλογών της διοίκησης Ζέρβα και πως εάν η παράταξη στην οποία θα επιλέξει να παραμείνει διαφωνεί με κάποιες από τις πολιτικές, τότε θα τις καταψηφίζει και ο ίδιος.

«Έγινα μια γενναία τολμηρή, ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση. Εμείς δεν του βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό, δεν λειτουργούμε εκβιαστικά, η επιλογή είναι στο χέρι του», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο κ. Βούγιας. Προσέθεσε πως «παρά τη συμπεριφορά αυτή του κ. Ζέρβα εμείς θα προχωρήσουμε όπως είχαμε δηλώσει εξ αρχής, δηλαδή θα κάνουμε δημιουργική προγραμματική αντιπολίτευση, στηρίζοντας μέτρα και πολιτικές με τις οποίες συμφωνούμε και καταψηφίζοντας όλα με όσα θα διαφωνούμε».

Πρόταση και στον Αν. Κουράκη

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης ο έτερος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης αποκάλυψε πως ο κ. Ζέρβας πρότεινε και στον ίδιο αντιδημαρχία. Όπως εξήγησε στη συνέχεια στην Voria.gr του προτάθηκε η αντιδημαρχία Οικονομικών, πρόταση την οποία δεν δέχθηκε, όπως είπε, για δύο λόγους: ο πρώτος επειδή θα έπρεπε να γίνει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο παρατάξεων και ο δεύτερος γιατί ο ίδιος επιθυμούσε το χαρτοφυλάκιο των Τεχνικών Έργων το οποίο γνωρίζει καλύτερα από την προηγούμενη θητεία του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ