Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Προς κατοχύρωση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Αλικάντε της Ισπανίας, το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα.

Ήταν γύρω στις 5.30 χθες το απόγευμα όταν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με τη νομική συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν προς κατοχύρωση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Αλικάντε της Ισπανίας, το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα.

Σε ένα μήνα το αργότερο η ελληνική πλευρά θα έχει καταθέσει και τον απαιτούμενο κανονισμό του σήματος, ώστε η κατοχύρωση να είναι πλήρης και το εικαστικό με το «Μ» στη μέση και το σύνθημα «Macedonia the GReat» να τεθεί στη διάθεση των επιχειρήσεων του Ελληνικού Βορρά.Η αποκάλυψη του σήματος έγινε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά την παρουσίαση ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος έθεσε σε έντονη κίνηση τους μηχανισμούς τόσο του Συνδέσμου Εξαγωγέων, όσο και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ώστε η κατάθεση και κατοχύρωση του σήματος να είναι άμεση.

Η ελληνική πλευρά, συνεκτιμώντας και τις αντιδράσεις στα Σκόπια που δείχνουν πλήρη αιφνιδιασμό, έχει συνειδητοποιήσει πλήρως την αξία της ταχύτητας στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκειμένου η πρωτοβουλία να αποδώσει τα μέγιστα και οι αντιδράσεις των γειτόνων να καταστούν άνευ νοήματος και αντικειμένου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ