Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΕΤΕ: ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΠΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εκτιμά πως στους αμέσως επόμενους μήνες σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος σε συνέχεια της σημερινής του σχεδίου της κυβέρνησης για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό.

Μητσοτάκης: 24 δισ. τα μέτρα - Από 15 Ιουνίου η τουριστική περίοδος

Υπάρχουν, όπως σημειώνει ο κ. Ρέτσος, ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό. Στους αμέσως επόμενους μήνες, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν.

Δείτε ακόμη: Όλες οι ημερομηνίες για πτήσεις και άνοιγμα της τουριστικής αγοράς

«Ο ΣΕΤΕ, από την αρχή της κρίσης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας με ρεαλισμό και αξιοπιστία την άμεση στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο διάστημα, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης. Ο τουρισμός, ιδίως μετά το ολικό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου 2020, καλείται και αυτή τη φορά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Να αποδείξει την αξία και τη δύναμή του για την οικονομία και την κοινωνία», υπογραμμίζει ο κ. Ρέτσος.

Διαβάστε σχετικά: Voucher για τουρισμό σε 250.000 δικαιούχους ανακοίνωσε ο Θεοχάρης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ