Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

«Η αστυνομία απλά θα προχωρά σε μία στοιχειώδη επιτήρηση τις πρωινές ώρες», ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προμαχώνα.

Ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Προμαχώνα έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι αναμένεται χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας στην κλειστή δομή φοιλοξενίας στο Κλειδί.

Όπως ανέφερε στο infonews24 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προμαχώνα Σπύρος Λεωνίδα «αυτό που είδα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έβλεπα όλες τις προηγούμενες ημέρες. Έχουν έρθει άνθρωποι από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κατέγραψαν όσους βρίσκονται στη δομή, τους έδωσαν και από ένα φύλλο με τη φωτογραφία τους, σαν ταυτότητα. Φαίνεται πια ότι εδώ αναλαμβάνουν αυτοί. Βρήκα έναν δικηγόρο από αυτούς και μου είπε ότι απόψε το βράδυ υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής. Παραδίδει η αστυνομία και αναλαμβάνει ο ΔΟΜ. Η δομή από αύριο θα είναι ανοιχτή».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λεωνίδα στο Infonews24, η αστυνομία απλά θα προχωρά σε μία στοιχειώδη επιτήρηση τις πρωινές ώρες, όλα τα ζητήματα θα τα διαχειρίζεται ο ΔΟΜ και μάλιστα θα αποχωρήσει και ο Ερυθρός Σταυρός και θα φτάσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Αυτοί θα παραμένουν μέχρι τις 5 το απόγευμα και ακολούθως θα αποχωρούν, η πόρτα θα είναι ανοιχτή και οι μετανάστες θα μπορούν να κινούνται όπως, όπου και όποτε θέλουν και ο μόνος περιορισμός θα είναι αυτός που ισχύει λόγω μέτρων του κορωνοϊού.

«Δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Η αστυνομία πια δεν θα έχει λόγο εδώ,» δήλωσε ο πρόεδρος του Προμαχώνα.

Ακούστε αναλυτικά, τη συνέντευξη του Προέδρου του Προμαχώνα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ