Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΕΡΡΕΣ: ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΤΟΝΟΙ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 77, 49 και 46 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Κατασχέθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πάνω από 30 τόνοι λαθραίου υγρού μείγματος καυσίμου, που είχαν εντοπισθεί το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 77, 49 και 46 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα (Λαθρεμπορία).

Ειδικότερα, τον περασμένο Ιανουάριο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, πραγματοποίησαν έλεγχο σε φορτηγό όχημα με ρυμουλκούμενο που οδηγούσε ο 49χρονος, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 32 δεξαμενές με υγρό μείγμα άγνωστης σύνθεσης, το οποίο περιγραφόταν ως διαλυτικό και αραιωτικό υγρό για την αφαίρεση χρωμάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτίο προοριζόταν για επιχείρηση ιδιοκτησίας του 77χρονου, ενώ την μεταφορά ανέλαβε επιχείρηση μεταφορών ιδιοκτησίας του 46χρονου με έδρα τη Βουλγαρία.

Από τη χημική εξέταση του υγρού, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μείγμα αιθυλικής αλκοόλης και βενζίνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράνομο καύσιμο κινητήρων.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 30 τόνοι και 320 λίτρα υγρού μείγματος που περιέχονταν στις δεξαμενές, όπως και το φορτηγό όχημα που τις μετέφερε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ