Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΣΕΡΡΕΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ 200 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΧΩΝΑ

Χθες το βράδυ πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα οι 200 πυροσβέστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Μεταβαίνουν Αθήνα, όπου και θα μείνουν για 2 μήνες

Φωτογραφίες από την είσοδο των πυροσβεστών στη χώρα μας από τα σύνορα της Ρουμανίας δημοσίευσε το προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι πυροσβέστες πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα χθες το βράδυ και σήμερα φτάνουν στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνουν ως το τέλος του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 200 πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία και θα βρίσκονται στη χώρα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, ώστε να συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Με την ευκαιρία έναρξης του προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστών (pre-positioning pilot project) από έξι ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναμένεται να υποδεχθεί σήμερα την πρώτη αποστολή.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ