Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΕΝΤΕΡ: ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ GREXIT ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών που επί χρόνια υποστήριξε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλάζει θέση για τέσσερις λόγους.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ, ο οποίος υπήρξε εδώ και χρόνια φανατικός υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε στο Spiegel, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Αθήνα, ότι «το Grexit δεν βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη».

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλαγή στη στάση του, η οπoία οφείλεται σε τέσσερις λόγους, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό: «Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα διαφορετική πορεία από εκείνη που ακολουθούσε το 2015 επί Βαρουφάκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέρχεται και αυτός βέβαια από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, προσπαθεί ωστόσο να διεξάγει συνετές διαπραγματεύσεις. Δεύτερον, οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν και επομένως "θα ήταν λάθος να ξεριζώσεις ένα φυτό που μόλις άρχισε να φυτρώνει". Τρίτον, δεν υπάρχει σήμερα ένα σοβαρό σχέδιο για ένα Grexit και τέταρτον, με τη διαδικασία του Brexit διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ