Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
x

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 16:00 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ΑΠΕ και Γραφεία Τύπου.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση εργασίας ξεκινάει στις 12:00 και θα λήξει στις 16:00.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Λόγω του συναγερμού που σήμανε στο νοσοκομείο Παπανικολάου μετά τη φωτιά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης εξαιρεί από τη στάση εργασίας τους συναδέλφους που θα καλύπτουν και θα μεταδίδουν τα γεγονότα.

«Οι δημοσιογράφοι, θύματα και οι ίδιοι των υπερβολικών αυξήσεων που ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, συναισθάνονται την ανάγκη να υπάρξει παρεμβατικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τους εργαζόμενους και θα αυξήσει τα χαμηλά εισοδήματα στη χώρα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους τα μέτρα στήριξης του Τύπου και να ολοκληρώσει το συντομότερο τη διαδικασία υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ